Video sam trudnice kako se stide…

Jedan korisnik društvenih mreža objavio je ovu fotografiju i napisao:

“Video sam trudnice kako se stide u porođajnoj sali zbog nehigijene, a medicinske sestre i pomoćnici ih kupaju, seku im nokte i u njihovim rečima “moja beba će se roditi čista zahvaljujući vama” čuju zahvalnost.

Video sam medicinsku sestru koja se pretvarala da je majka gospođe obolele od Alchajmerove bolesti, koja se u svojim poslednjim danima života izvinila majci, koje se nije sećala i koja više nije bila živa. Medicinska sestra joj je odgovorila da joj je oprostila i da ju je volela. Video sam zahvalnost u zagrljaju između majke i ćerke i veliko olakšanje pre njenog odlaska.

Video sam medicinske sestre potpuno umazane povraćanjem, kako drže detetu glavu u krizi, da se ne oseti usamljeno. Video sam ih i kako podižu pacijente duplo teže od njih i kupaju ih kako bi se osećali bolje i svežije.

Video sam tek rođenu bebu koju medicinska sestra preuzima, zatim je toplo i ugodno kupa, kako je oblači i kako joj popravlja kosu, tako da je majka vidi čistu i lepu.

Video sam medicinske sestre koje traže pastore, sveštenike i iscelitelje i čine sve da se pacijent oseća prijatnije.

Video sam medicinske sestre u hitnim slučajevima, koji su sastavni deo naših života, da ne razmišljaju po dva puta rizikujući svoje živote da bi spasile pacijente sa zaraznim bolestima koji se onesveste i rizikuju moguću povredu glave.

Video sam mnoge medicinske sestre kako dupliraju svoje smene zbog nedostatka radne snage u bolnicama ostavljajući kući svoju decu, muža, i ugrožavajući svoju porodicu zbog posvećenosti svom poslu.

Ako postoji humanije i časnije zanimanje od medicinske sestre, oprostite, ali ja ga ne poznajem.”

Izvor fotografije: @fjsv1974/twitter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments