Zašto drvo “bleji” USRED PRODAVNICE?

Scena sa Novog Beograda ZABAVILA SRBIJU
Na društvenim mrežama pojavila se slika prodavnice, u kojoj raste, ni manje ni više, nego veliko drvo

Svi oni koji vole da uživaju u prirodnom okruženju biće oduševljeni jednom prodavnicom na Novom Beogradu. U moru drugih, ona se izdvojila, jer su njeni vlasnici rešili da ne unište prirodu zarad estetskog izgleda. Ovim postupkom oduševiljeni su mnogi.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija prodavnice, usred koje raste, ni manje ni više, nego veliko drvo.

Korisnik koji je objavio ovu nesvakidašnju pojavu opisao je kao “Drvo koje bleji usred prodavnice na NBGD-u je najčudnija stvar koju ćete danas videti”.

Mnogi su podržali odluku prodavnice da se drvo ne iseče, s tim da su na taj način pokazali da im nije važan estetski izgled iste, već očuvanje prirode.

Zapravo, ovaj javor u prodavnici i ne bi trebalo da bude neko “čudo”. Svuda u svetu su doneseni zakoni, koji se tiču zabrane sečenja i orezivanja drveća, kao i uništavanja zelenih površina. Ali, kod nas u zemlji, to nije slučaj.

I ako uzmemo u obzir, koliko je samo jedno drvo važno u ekosistemu i koliko pogodnosti donosi čoveku, od kiseonika, hlada, pa do smanjenja buke, aerozagađenja, sinteze teških metala, efekta staklene bašte, onda shvatamo da smo u opasnom problemu.

Stoga bi, ova prodavnica mogla da poslužiti kao primer mnogima da čuvaju sve ono što je zeleno oko nas. A upravo je edukacija i podizanje svesti građana važna za očuvanje životne sredine. ❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments