3 kratka ženska imena na slovo „N“ će savršeno stajati vašoj princezi

Kratka ženska imena su brojna i roditelji ih obožavaju, pa nikome nije lako da izabere ono koje će njihova devojčica nositi. Međutim, ako ste i vi među roditeljima koji vole kratka imena ali bitno vam je i njihovo značenje, donosimo vam tri divna imena sa početnim slovom N.

Foto: Pixabay

Sva se sastoje od samo četiri slova, neki bi rekli da su slična, ali značenja koja nose su potpuno različita, pa izaberite ono koje smatrate da će biti najprikladnije za vašu bebu.

Ova kratka ženska imena će savršeno stajati vašoj devojčici:

Nika

Značenje imena Nika je “ona koja pobeđuje”; “ona koja je božanska”; “osoba koja je uvek spremna na sve kako bi došla do cilja”; “ona koja je borac i koja trijumfuje”; “ona koja je roditeljima donela sve radosti i koja je pobedila u borbi za pravdu, sreću ili život”.

Nada

Žensko ime Nada predstavalja “onu koja veruje”, “osoba koja je pozitivna, dobra, plemenita”; to je “ona koja ne gubi snagu i volju”, “žena koja donosi veru u bolje sutra”… Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav, kao i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. veka koje predstavljaju vrline na kojima počiva hrišćanstvo.

Nina

U prevodu sa grčkog jezika, ime Nina ima značenje “blaga”; “milostiva”, žena koja je “milosna”. U prevodu sa takozvanog Kečua jezika (domorodački jezik kojim govore neka plemena iz Južne Amerike), lično ime Nina se prevodi kao “vatra” ili “žar”, pa je onda takva ženska osoba u vrlo jasnom prevodu “strastvena; srčana; vatrena; slobodna”.

Dok u kontekstu slovenskog jezika ime Nina označava sanjalicu, odnosno devojčicu koja se prepušta maštarenjima, piše Objektiv.

Izvor: objektiv.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments