U toku razvoja čovječanstva…


Ako niste znali, ovako je to nekako bilo u toku razvoja čovječanstva…
Samo se nasmiješite 🙂🤔
(SAMO ZA ŠALU I ZABAVU)

 1. Žena ne prihvata da više živi na drvetu. I plače. Muškarac otkriva pećinu.
 2. U pećini je hladno. Žena plače. Muškarac otkriva vatru.
 3. Djeca vrište od gladi. Žena plače. Muškarac otkriva sjekiru, luk i toljagu i odlazi u lov.
 4. Od tolike količine mesa dijete dobije skorbut. Žena plače. Muškarac otkriva poljoprivredu.
 5. Budući da je mamuta teško ubiti, muškarac je previše odsutan od kuće. Žena plače. I šta će muškarac nego joj udovoljiti. Počinje da uzgaja domaće životinje: krave, ovce, svinje, kokoši…
 6. Ženi je dojadilo meso sa vatre, poželi nešto skuhati i opet plače. Muškarac otkriva grnčariju.
 7. U pećini je promaja i dosta vlage i zbog toga se djeca prehlade, dobiju upalu pluća i umiru. Žena plače. Muškarac gradi kuću od drveta i kamena.
 8. Došla je zima i hladno je. Žena, opet plače. Muškarac otkriva da se koža i krzno mrtvih životinja mogu obraditi i može se napraviti odjeća.
 9. Kožna odjeća, kao i ona od krzna. Žena plače. Muškarac otkriva, jednu po jednu, prvo vunenu odjeću, koja je gruba i ostavlja ogrebotine – žena plače, lanenu, koja je još uvijek gruba, žena uzdiše, i na kraju svilenu odjeću, koja izgleda zadovoljavajuće. Žena se smiješi. Kasnije, muškarac rješava i problem mirisa koji izlaze iz gore navedenih koža i krzna. E, tad je i ona prihvatljiva.
 10. Razni poslovi, kao što je zaštita stada životinja i odbijanje potencijalnih grabežljivaca, drže muškarca podalje od kuće. Žena, naravno, plače. Muškarac pripitomljava psa i mačku.
 11. Žena primjećuje da je previše nalik svojim vršnjakinjama. I počinje da plače. Muškarac izmišlja šminku za oči i nakit.
 12. Ženi dosadi da toliko ostaje kod kuće i želi da proširi svoje vidike. Pogađate, opet plače. Muškarac izumi točak, pripitomi konja i otkrije čamac, jer je žena krhka i lako se umara. Osim toga, niko više ne bi želio da je čuje kako plače.
  Prolaze godine…
  Žena osjeća potrebu da “pobjegne” od svakodnevice. Nema vremena, novca ni raspoloženja za putovanja u inostranstvo, dosadno joj je sa društvom, nema šta da se gleda na TV-u, vani je loše vrijeme. Muškarca nema kod kuće, a ionako ne bi mnogo razumio. Žena bi bila tako, nekako raspoložena da napiše nešto što će joj donijeti komplimente od stranaca i biti nešto što će je zadržati anonimnu i apsolutno sve održati pod kontrolom. I, po ne znam koliko puta u historiji, žena počne da plače.
  Muškarac izmišlja društvene mreže.

Pouka, kada žene plaču, čovječanstvo se razvija.
I još jedna, da žena nije plakala i dalje bismo bili na drveću.

(P. S. samo više zaplači) 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments