Wales, zanimljive činjenice

Velški to je mjesto puno zanimljivosti i zanimljivosti. Pridružite nam se u ovom lijepom izvještaju koji će vas sigurno ostaviti bez teksta.

Jeste li to znali? Wales ima najviše dvoraca po kvadratnoj milji širom zapadne Evrope?

gales7

A ako smo već spomenuli njegove dvorce, kažemo vam i da ih možete pronaći u Walesu najmanja katedrala u Velika Britanija. Radi se o tome Sveti Asaf, smješteno sjeverno od male države Ujedinjenog Kraljevstva, upravo u mjestu Clwyd. Ova katedrala stoji već 800 godina i do danas prima hiljade vjernika dnevno.

gales8

Još jedna zanimljiva činjenica koja nam pokazuje istoriju Walesa je ona do 1960 ne možete prodavati alkoholna pića nedjeljom. Znatiželjno, ali istinito. Ovaj zakon, donesen 1881. godine, ostao je na snazi ​​do prije nekoliko decenija.

Razgovarajmo o simboli Walesa. Jedno od najeblematičnijih cvjetova mjesta su narcise, vrlo lijepe proljetne biljke, kao i bilje poriluka, koje ima vrlo korisna hranjiva svojstva za zdravlje.

gales9

Na kraju, recimo vam nešto o znatiželjnicima Zastava Walesa, koji predstavlja “Ddraig Goch” ili Crveni zmaj. Zašto zmaj? Pa, prema mitovima i legendama o mitskom mađioničaru Merlinu i budnom kralju Arthuru, prokomentirali su da su njihove trupe bile pod zapovjedništvom ove mitološke životinje. No, Zmajeva zastava nije jedina koja se koristi … U slučaju da niste znali, kažemo vam da postoji alternativa koja je Zastava Svetog Davida ili Svetog Davida, (svetac zaštitnik Walesa koji je živio sto godina), koji je 2002. godine ugrađen kao logo Cardiff Football Team-a.

Izvor: www.actualidadviajes.com

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments