Bajkovit dvorac u srcu Zagorja

Zagorje je poznato po predivnoj prirodi, tradiciji, gastronomiji, ali i brojnim bajkovitim dvorcima. Većina njih povijesnog je značaja, međutim jedan se posebno ističe svojim suvremenim stilom gradnje. Dvorac Empirej izgrađen je pre dvadesetak godina, a svojom arhitekturom nimalo ne podseća na tradicionalne zagorske dvorce.

Dvorac Empirej – zanimljiva priča o nastanku

Smešten na području Krapinskih Toplica, na brdu iznad sela Jurjevec, ovaj bajkoviti dvorac svojom vizurom podseća na Neuschwanstein koji je poslužio kao inspiracija i za slavni dvorac u Disneylandu.

Zanimljiva priča stoji iza celog ovog projekta. Vlasnik Mijo Habulinec na ideju je došao tako što je kćerima poklonio Lego kockice, a one su od njih sagradile svoj savršen dvorac. Ta je maketa kasnije poslužila kao inspiracija za gradnju ovog bajkovitog mesta za venčanje.

Bajkovito mesto za venčanje

Okružen predivnom prirodom, šumom i ribnjacima, ovaj je dvorac stvoren za proslavu ljubavi. Vrlo prostran, sastoji se od desetak soba, šest prostora i dva vinska podruma. Tragate li za nezaboravnim pogledom – popnite se na kulu s koje se pruža predivan pogled na okolinu. Kako bi uneli dašak tradicije, opremljen je vintage nameštajem, stoga ćete se ovde zaista osećati kao da ste u pravoj bajci.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments