Richard Gere o životu

Richard Gere o životu:
“Mama mog prijatelja se cijeli život hrani zdravo. Nikada nije konzumirala alkohol niti bilo kakvu “lošu” hranu, vježbala je svaki dan, bila je uvijek pokretna i aktivna, uzimala sve suplemente koje joj je ljekar prepisao, nikada nije izlazila na sunce bez kreme za sunčanje, a ako je izlazila, bilo bi to kratko, – općenito je čuvala svoje zdravlje, čineći sve što je bilo moguće. Sada ima 76 godina i ima rak kože, rak koštane srži i osteoporozu u teškom stadijumu.
Otac mog prijatelja jede slaninu na slaninu, puter na puter, mast na mast, nikad, bukvalno nikada se nije bavio sportom, izgorio je na suncu svakog ljeta – u stvari, živio je potpuno drugačije od onog kako savjetuju drugi. Ima 81 godinu, a ljekari kažu da je zdrav kao mladić.
Ljudi, ne možete se sakriti od svog otrova. On postoji i naći će vas, pa, kako je majka mog druga rekla: „Da sam znala da će se moj život ovako završiti, proživjela bih ga punim plućima, uživajući u svemu što mi je rečeno da ne radim, Bože, kako mnogo lijepih stvari je prošlo!”.
Niko od nas neće izaći odavde živ, pa vas molim da promijenite svoj stav prema sebi.
Svi smo mi smrtni i bez obzira na to koliko se opirali, ipak ćemo otići na drugi svijet.
Jedite ukusnu hranu!
Šetajte po suncu!
Skoči u okean!
Podijelite dragocjenu istinu koja vam je u srcu!
Budi glup!
Budi ljubazan!
Budi čudan!
Budi sretan!
Za ostalo jednostavno nema vremena.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments