Brižit Bardo, čuvena francuska glumica…

Brižit Bardo, čuvena francuska glumica i veliki borac za prava životinja, pomogla je i našim psima

Godine 1974, dan pred 40. rođendan, glumica je prekinula filmsku karijeru nakon 47 uloga i posvetila se borbi za zaštitu životinja. Tokom života spasila je 7 000 životinja. Osnovala je Fondaciju za zaštitu životinja “Brižit Bardo”.

U svojoj knjizi “Larmes de combat” (Suze borbe) ikona francuske kinematografije Brižit Bardo (88) govori o borbi za zaštitu životinja, koja ju je “spasila od vrtoglavih filmskih reflektora” zalažući se za “zajednički život svih živih bića”. Bardo je više puta napomenula:”Dala sam svoju lepotu i mladost muškarcima, daću svoju mudrost i iskustvo životinjama.”

Ranih dvehiljaditih njena fondacija je pomagala psima lutalicama u Beogradu. Vodila je veliku borbu protiv šintera, a ražalostila se kada je shvatila da su u Beogradu zloupotrebljena njena sredstva za pomoć psima.

Takođe pre četiri godine Uduženje za zaštitu životinja BAK u Srbobranu je dobilo pomoć od njene fondacije. Iz fondacije su najavili podršku za srpske pse lutalice. Međutim prema informacijama koja sam mogao pronaći na netu lokalni čelnici nisu bili zainteresovani!

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments