Džin Hekman

“Bilo je puno glumaca sa kojima sam glumio, ali je najbolji Džin Hekman, to sam shvatio kada smo snimali “Grimiznu plimu”, rekao je Denzel, isto je izjavio i Kevin Kostner nakon filma “Bez izlaza”.

Danas 93 godine puni Džin Hekman i bilo bi neoprostivo zaboraviti takvog umetnika.
Evo ima već 20 godina kako je odigrao poslednju ulogu, a niko nije popunio tu prazninu u filmskom svetu-niko ne liči na njega.
Postavio je nadgrobni spomenik za vestern žanr, svojom ulogom u filmu “Neoprostivo” poslednji pravi i odgovarajući film ovog nekada davno popularnog pravca.

Kao student bio je cimer Dastinu Hofmanu i Robertu Duvalu, koji je takođe skoro napunio 92 godine.

Već sedamdesetih dominira, a izdavajaju se “Strašilo”, „Prisluškivanje“ i jedan od najboljih trilera „Francuska veza“. Legendarni Popaj Dojl. Glumio je u brojnim filmovima, između ostalih “Boni i Klajd”, „Misisipi u plamenu“, “Državni neprijatelj” i “Prorodica čudaka”

Poslednji put je bio u žiži kada je u 83. godini nekom uličaru lupio šamar jer je njegovu suprugu nazivao pogrdnim imenima. Zatim je incident prijavio policiji. Obojica su privedeni na ispitivanje.

“Ispričao je policajcima da je strahovao za svoju i bezbednost svoje supruge, i da je delovao u samoodbrani.“

Penzionisao se na vreme, nije hteo da glumi u lošim filmovima.
I po penzionisanju, nije bio kraj njegovog stvaralaštva, napisao je pet knjiga, od toga tri istorijska romana i dva trilera i pored toga posvetio se slikanju. Mnoge njegove slike su bile na aukcijama, a novac je uvek išao u humanitarne svrhe.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments