Kristijan Bejl

“Nikada sebe nisam smatrao važnim čovekom, glavnom facom, likom za glavne uloge. To je samo dosadno. Čak i ako igram glavnu ulogu, pretvaram se da sam četvrti ili peti u postavi, jer tako dobijam više slobode. Takođe ne razmišljam o ukupnom efektu koji će moj lik postići. Na meni je da se igram, slično kao što to rade životinje i deca.”

Namerno sam stavio ovu sliku iz filma “Američki psiho”, gde je bio plaćen manje od šminkerke. “Platili su mi zakonski minimum. Sećam se jednog dana snimanja… kada sam sedeo u prikolici za šminkanje, svi su mi se smejali jer sam prihvatio da zarađuem manje od njih”, međutim on je od tog filma zaradio prvi milion, jer je imao u ugovoru da će dobiti procenat u zavisnosti od uspešnosti filma. Niko nije verovao u taj film i mislilu su da će ga ta uloga uništiti. Iako je već kao dečak dominirao.

Velšanin Kristijan Bejl danas puni 49 godina, a glumi već 40 godina, mnogi bi oberučke prihvatili takvu karijeru i za celoživotnu, ali ne penzija je daleko i dalje u ovim sada možda najboljim godinama za njega. Rekao je pre pet godina da neće biti više transformacija tela zbog zdravlja, ne bih rekao da se drži toga sudeći po filmu “The Pale Blue Eye”.

O njegovim transformacijama o kojima je već toliko bilo reči da je izlišno govoriti samo ću citirati njega “Sklon sam misljenju da postajes neustrašiv kada radis stvari kojih se bojiš, ali ih ipak radiš”.
Nije bilo nikakvih skandala u njegovoj karijeri, posvećen čovek kao i pekar kao i moler, i po tome je poseban. I skroman, nedavno je izjavio “Svaku ulogu koju danas neki glumac dobije, dobije je zato što ju je Leo odbio”, mada činjenično i ispravno on bi morao često biti prvi izbor.

Pre nekoliko godina je iz ljubavi i poštovanja prema svojoj ženi postao pravoslavac. Srbislava Blažić potiče iz srpske porodice, njih dvoje su u skladnom braku i imaju dvoje dece. On i njegova deca uče srpski, a jezik se često može čuti i u njihovoj kući, posebno uspavanke. Ovaj bračni par neguje pravoslavne običaje i srpsku tradiciju.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments