Endi Mekadauel

Uvek je odavala utisak žene koja se nezapaženo pojavi na nekom događaju i nenametljivo ukrade svima pažnju.
Evo danas na Dan mrmota vredi se setiti njene karijere koja još traje a naročito je popularna u seriji “Maid” gde glumi majku svojoj stvarnoj ćerki. Glavnu junakinju Aleksandru igra Endina 28-godišnja ćerka Margaret Kvoli, druga ćerka Rejni je pored glume i pevačica, a ima i sina.

Pored Mrmota pribrala je simaptije u filmovima iz tog perioda ranih devedesetih „Zelena karta“, „Četiri venčanja i sahrana“ (bio nominovan za Oskara iste godine kad i Forest Gamp, Petparačke priče i Bekstvo iz Šošenka), „Hadson Houk“, a bila je zapažena i u cenjenom filmu Roberta Altmana „Kratki rezovi“. Mnogi je pamte i po reklami iz detinjstva iz ranih dvehiljaditih.

Endi Mekadauel je prvo igrala Džejn u „Tarzanu“ sa Kristoferom Lambertom, ipak krajem osamdesetih slavu joj donosi zanimljiv film Stivena Soderberga pod nazivom “Seks, laži i videotrake”, iako naziv ne ukazuje na to, tu se nije skidala, prvi put je to uradila sa 59. godina u filmu “Ljubav posle ljubavi”.

Neguje prirodan izgled i ne farba se, a zaštitno je lice Loreala već 25 godina-to je verovatno bila ta reklama iz onog perioda i onda je mrmot zavio čokoladu u foliju-opet o mrmotima na Dan mrmota.
Vredi pričati i o fenomenu tog slogana Milke koji je postao ukorenjen u jeziku našeg naroda.

Kad je reči o Endi, tu nije bilo laži, samo prirodna harizma koja je obeležila jednu filmsku eru, a sada se opet vraća na velika vrata

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments