Priča o Jim Thorpeu

Ovo je Jim Thorpe. Pažljivo pogledajte sliku, možete vidjeti da nosi različite čarape i cipele. Ovo nije bila modna fora. Bile su to Olimpijske igre 1912. i Jim je predstavljao SAD u atletici. Ujutro, netom prije njegovog takmičenja ukradene su mu cipele. Srećom, Jim je na kraju pronašao dvije cipele u kanti za smeće, a to je par koji nosi na fotografiji. Ali jedna od cipela je bila prevelika, pa je morao obući još jednu čarapu. U ovim cipelama, Jim je osvojio dvije zlatne medalje
Ovo je savršen podsjetnik da čak i kada život nije fer, pitanje je što ćete učiniti po tom pitanju i koje odluke ćete donijeti. Što god da ste zatekli nakon što ste se probudili; ukradene cipele, loše zdravlje, propale veze, propali poslovi, ne dozvolite da vas to spriječi da izvršite utjecaj koji trebate i nastavite sa životom. Možete imati razloge za odustajanje ili možete imati rezultate… ali ne možete imati oboje.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
20bet
5 months ago

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.