Crni robovi u Americi

Crni robovi u Americi bili su podeljeni u dve kategorije: one koji su služili u kućama i one koji su obrađivali zemlju.
Robovi zemljoradnici živeli su u velikom poniženju i krajnje nehumanim uslovima, dok su robovi kućne sluge sebe smatrali “višom” klasom robova, jer su imali povlasticu da jedu ostatke hrane iza svojih belih gospodara, da koriste njihovu staru odeću i da ne rade teške fizičke poslove.
Kada god bi se robovi zemljoradnici ujedinili s ciljem oslobođenja od ropstva, usprotivili bi im se robovi kućne sluge dojavljujući svojim belim gospodarima informacije o pripremama i pojedinostima pobuna. Tako bi robovi zemljoradnici bili žestoko kažnjavani i gubili nadu da će ostvariti svoj san o slobodi.
Robovi kućne sluge nisu odavali svoju braću s nekim posebnim ciljem ili smislom, već samo zato što su im ostaci hrane i pohabana odeća bili vredniji od slobode.
Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova. Najveći neprijatelj slobode je srećan rob. ❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Generate High-Quality Posts

Experience the full power of an AI content generator that delivers premium results in seconds. 100% uniqueness,7-day free trial of Pro Plan, No credit card required:). Click Here:👉 https://bit.ly/3Py2Iv6

gate io
1 year ago

Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

binance অ্যাকাউন্ট খোলা হচ্ছে

I don't think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.