Orijent ekspres

✍️Orijent ekspres je jedan od najslavnijih vozova u istoriji železnica. Saobraćao je na liniji Pariz—Istanbul. Orijent ekspres je postao sinonim za luksuzno putovanje vozom, iako to na početku nije bio.
Prvobitna ruta otvorena je 4. oktobra 1883. Od tada su se stajališta trase i rute promenile.
✍️Legendarni Orijent ekspres ubrzo je postao glavni protagonista u raznim filmovima i knjigama u kojima su se obično dešavali misteriozni zločini sa neverovatnim zapletima i uzbudljivim romansama. Najpoznatije delo je roman Agate Kristi, Ubistvo u Orijent ekspresu (engl. Murder on the Orient Express). Još jedan dobro poznati roman je Voz za Istanbul (engl. Stamboul train) autora Grejama Grina.
✍️Legendarni Orijent ekspres nekada je povezivao Pariz i Istanbul, a na tom putu prolazio je i kroz Beograd i Niš. Vremenom je postao sinonim za luksuz i spoj više kultura i doživljaja.
✍️Međutim, 2023. godine Orijent ekspres vratiće se, makar u nekom obliku, i povezivaće Pariz, Rim, Split i Istanbul, sa nekoliko ruta posebno osmišljenih da prikažu lepote Italije i ožive duh nekih prošlih vremena.
✍️Još uvek se ne zna kako će tačno izgledati ove linije, ali će u Rimu biti otvoren jedan poseban hotel posvećen putnicima u ovom vozu i oni će, nezavisno od rute, obavezno tu imati pauzu.

Ima li još neko da želi putovati ovim vozom?🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Generate High-Quality Posts

Experience the full power of an AI content generator that delivers premium results in seconds. 100% uniqueness,7-day free trial of Pro Plan, No credit card required:). Click Here:👉 https://bit.ly/3Py2Iv6

gate.io
1 year ago

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don't know much about a certain place. Can you help me?