Silvester Stalone i njegov pas Butkus

Silvester Stalone je postao popularan po svojoj glumačkoj predstavi u filmu “Roki”, ali brojne su muke sa kojima se susretao pre toga. Živeo je u prihvatilištu za beskućnike iznad metro stanice i jedini prijatelj bio mu je pas Butkus. U postu na instagramu Stalone je napisao:

“Kada mi je bilo 26 godina bio sam potpuno švorc, posedovao sam 2 para farmerica u koje sam jedva uspevao da uđem, cipele pune rupa, a snovi da budem uspešan bili su daleko kao Sunce. Ali imao sam psa Butkusa, mog najvernijeg prijatelja koji se uvek smejao mojim šalama i trpeo moja raspoloženja. Bio je jedino živo biće koje me je volelo takav kakav jesam.”

Stvari su se brzo promenile. Stalone više nije imao para ni za jedan obrok. Bez druge mogućnosti, teška srca morao je da se rastane sa Butkusom. Čovek po imenu Mali Džimi platio mu je 25 dolara za psa. Silvester je tada dotakao samo dno. Kaže da je otišao u suzama.

Nakon dve nedelje gledao je bokserski meč između Muhameda Alija i Čaka Vepnera i to ga je inspirisalo da napiše scenario za slavni film “Roki”. Napisao ga je za rekordnih 20 sati! Pokušao je da ga proda i ponuđeno mu je 125.000 dolara. Ali, imao je jedan uslov: želeo je glavnu ulogu u filmu. Želeo je da bude glavni lik, Roki.

“Ali studio” je rekao NE. Želeli su pravu zvezdu. Rekli su da izgleda smešno i smešno govori. Otišao je sa svojim tekstom. Nekoliko nedelja kasnije, studio mu je ponudio 250.000 dolara za scenario. Odbio je. Ponudili su 350.000 dolara. I to je odbio. Želeli su njegov film, ali ne i njega. Rekao je NE. On je morao da bude u tom filmu.

Nakon nekog vremena, studio se složio sa njegovim zahtevom i dao mu 35.000 dolara za scenario i dopustio mu da glumi Rokija.

Sve ostalo je istorija. Film je osvojio tri Oskara, a Stalone je nominovan za najboljeg glumca. Roki je postao jedan od najboljih filmova u istoriji.

Da li znate šta je Silvester prvo kupio sa 35.000 dolara koje je dobio? Psa kojeg je prodao. Stalone je toliko voleo svog psa da je tri dana stajao ispred prodavnice pića i čekao čoveka kom ga je prodao. Čovek sa psom pojavio se trećeg dana. Stalone mu je objasnio zašto je prodao psa i molio ga da mu ga vrati. Čovek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1000 dolara. Čovek nije želeo da ga proda. Verovali ili ne, Stalone je morao da da čak 15.000 dolara za psa kojeg je prodao za 25 dolara.

Ali dobio je psa natrag. Danas je Silvester Stalone, isti onaj koji je nekad spavao na ulici sa svojim psom, jedna od najvećih filmskih zvezda koja je ikad hodala planetom.

Poenta ove priče je da nijedan san nije nemoguće ostvariti. Ružno je nemati novca, ali ako nešto zaista želite, potrudite se da pronađete način da to i ostvarite. Propustićete mnoge prilike, ljudi će hteti vaše proizvode, ali ne i vas. Ako niste poznati i nemate vezu, biće vam teško. Međutim, nemojte odustajati. Dokle god ste živi, vaša priča nije završena. Nastavite da se borite!

Izvor fotografije: @officialslystallone/IG.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments