Jedan od najljepših stajlinga na maturi ikada, imala je učenica Nikolina Subić 2018. godine

13.05.2018.

BRČKO – Nikolina Subić je maturant JU Poljoprivredne i medicinske škole, smjer frizer u Brčkom. Sa prosjekom 5.0 ova odlična učenica našla se i na brojnim takmičenjima – ali je grad osvojila svojom humanošću.

Na ovu ideju došla sam kad sam vidjela koliko ljudi pati, i voljela bih da mogu pomoći i više. Za oca Teodora Lakića odlučila sam se jer je novac prvobitno bio namijenjen samom Teodoru, koji je nažalost preminuo. Bez obzira na ovu tragediju, nisam odustala od želje da novac ode u tu kuću, nekome kome je stvarno potreban”, navodi Nikolina za portal Nula49.

Ona je rekla da nije htjela dati novac “na neku haljinu u kojoj će samo prošetati”.
“Nisam željela novac dati za neku haljinu u kojoj ću samo prošetati. Ovako, pomogla sam nekome kome će to možda značiti. Jako sam ponosna na sebe, uspjela sam da uradim sve onako kako sam planirala”, dodaje ova mlada djevojka.

Nikolini ovo nije prvo humano djelo – sa kolegama i koleginicama već je učestvovala u akciji pomoći udruženju Beba više”, a ne sumnjamo da će i u budućnosti nastaviti da se pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Izvor: https://m.novi.ba/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments