IMA LI ISTINE U TOME… ⁉️

Bog reče magarcu:

Ti ćes se zvati magarac, rintaćeš po ceo dan i zvaće te glupim. Živeces 20 godina. Magarac odgovori: Uh, to ne zvuči kao dobar život. Mogu li ja da živim 5 godina? I Bog pristane.

Onda Bog stvori psa i reče mu: Ti ćeš živeti 35 godina, ješćeš ostatke sa stola i čuvaćeš kuću. Pas odgovori: Mogu li ja onda da živim 15 godina? I Bog pristane.

Onda je Bog stvorio papagaja i reče mu: Ti ćeš sedeti u uglu i ponavljaćeš sve što ljudi kažu, i iritiraćeš svakoga. Živećeš 75 godina. Papagaj odgovori: A kako bi bilo da ja živim samo 50? I Bog pristane.

I onda Bog stvori čoveka i reče mu: Ti ćeš živeti odličan zivot, bićeš mudar i pametan, vladaćeš i odlučivati na ovom svetu. Živećeš 20 godina. Čovek odgovori: To zvuči kao jako dobar život, ne bi li mogao živeti duže? (ovde je čovek prvi put iskoristio inteligenciju). Mogu li dobiti onih 15 godina što magarac nije hteo, onih 20 što ih je pas odbio i onih 25 što papagaj nije želeo? I Bog pristane.

Zato čovek živi odličan život dok ne napuni 20 godina, onda se oženi, sledecih 15 rintači po ceo dan i zovu ga glupim, onda dobije decu, živi od ostataka sa stola i čuva kuću 20 godina.

Zadnjih 25 godina sedi u uglu, ponavlja sve što drugi kažu i iritira svakog!……………………….. 🔘