Oni žive među nama!!! 😀

Da malo obnovimo gradivo…

Oni žive među nama!!! 😀

 • Momak je kupio novi frižider za svoju kuću. Htio je da se otarasi starog, pa ga je ostavio ispred kuće i stavio na njega tablu na kojoj je pisalo “Besplatno je, uzmi ako ti treba”.
  Četiri dana je frižider stojao i niko ga nije ni pogledao. Shvatio je da su ljudi previše nepoverljivi prema ovoj ponudi, pa je odlučio da promijeni tablu. Ovaj put je pisalo “Frižider na prodaju za 100 rona”.
  Sutradan ga je neko ukrao!
  Oni žive među nama!!!!
 • Jednog dana sam šetao plažom sa nekim poznanicima kada je odjednom neko viknuo: “Evo mrtve ptice!” Jedan od njih je pogledao u nebo i upitao: “Gdje, gdje?”
  Oni žive među nama!!!
 • Kada je gledao kuću, moj brat je pitao agenticu za nekretnine u kom smjeru je sjever, motivirajući da ne želi da ga sunce budi svako jutro. Pitala je: “Izlazi li sunce na sjeveru?” Kada joj je moj brat objasnio da sunce izlazi na istoku već neko vrijeme, ona je klimnula glavom i rekla: “Oh, ne mogu da pratim te stvari!”
  Oni žive među nama!!!
 • Ručali smo u kafiću, kada smo nehotice čuli službenicu kako priča o opekotini koju je dobila krajem prošle sedmice, kada je išla autom na plažu. Vozila je kabriolet, ali nije mislila da će izgorjeti, jer nije hodala.
  Oni žive među nama!!!
 • Moj komšija ima u autu neku vrstu noža koji je specijalan za sječenje pojasa u slučaju da se zaglavi prilikom nezgode. Drži ga u prtljažniku.
  Oni žive među nama!!!
 • Šetao sam ulicom sa kolegom kada sam ugledao ženu sa minđušom u nosu za koju je bio zakačen lančić do minđuše. Kolega me je pitao: “Neće li lanac puknuti svaki put kada okrene glavu?” Morao sam da mu objasnim da nos i uho osobe ostaju na istoj udaljenosti jedno od drugog, bez obzira u kom pravcu okreće glavu…
  Oni žive među nama!!!

*Nisam mogao pronaći svoju prtljagu u prostoru za prtljag na aerodromu, pa sam otišao u kancelariju za izgubljenu prtljagu i rekao službeniku da se moj prtljag nije pojavio.

Mirno se nasmiješila i rekla da ne brinem jer je ona stručno obučena i da sam u dobrim rukama.
Ali, pitala me je – je li stigao vaš avion?
Oni žive među nama!!!

 • Dok sam radio u piceriji, primijetio sam čovjeka kako naručuje malu picu za ponijeti. Činilo se da je sam i kuharica ga je pitala da li želi da mu isiječe picu na 4 ili 6 komada. Sjedio je i razmišljao neko vrijeme prije nego što je odgovorio: “Ostavite u 4 kriške, mislim da nisam toliko gladan da pojedem 6 kriški.”

Da, žive među nama!!!
Nažalost, ne samo da žive među nama, već se i razmnožavaju!!!
(preuzeto: Dan Mos Scu)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments