Mačka Tombi

Mačka Tombi postala je redovni učenik ove Osnovne škole.

Njeno ime je Tombi, a po mnogo čemu se razlikuje od svojih “rođaka“. Naime, ona je prvi četvoronožni učenik jedne Osnovne škole u turskom gradu Izmiru.

Nju su, kao i njenih nekoliko drugarica, učenici škole redovno hranili u školskom dvorištu, a Tombi je počela i da ulazi u razred kada i njeni drugari krenu u učionice. Prvo je počela slobodno da se šeta među školskim klupama, a kada bi zaspala, deca su se trudila da budu tiha i pažljivo slušaju nastavu, kako je ne bi probudili.

Učiteljica, Ozlem Pinar Ivasku, primetila je da su pojedini učenici počeli i ranije da dolaze u školu, samo da bi proveli vreme sa Tombi. Tada je odlučila da dobije dozvolu od uprave škole da mačka može da bude u razredu.

“Primila je sve potrebne vakcine, a izvađen joj je i pasoš. Uprkos tome, jedan od roditelja se pobunio, pa je mačka udaljena sa časova, rekla je jedna od zaposlenih u školi!

“Međutim, đaci su postali tužni i došli su na ideju da se angažuju kako bi svoju miljenicu vratili u školu. I uspeli su u tome zajedno sa nadležnima, pa Tombi ponovo ”pohađa” nastavu.

“Učenici su postali pažljiviji otkako je došla. Ranije su trčali po razredu i bio je nered, ali sada se trude da je ne probude i ne trče po učionici kako joj ne bi smetali.”

Izvor fotografija: bbydhy/reddit.

Fotografije uredio: @Oficijalnastranicazanimljivo/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments