Brazilska zvijezda, Neymar ⚽️🇧🇷


Fudbaler Neymar Jr. čije se bogatstvo procjenjuje na dvjesto miliona dolara, smatra se jednim od najpoželjnijih neženja na svijetu.
Smatraju ga jednim od najvećih čarobnjaka na fudbalskom terenu u istoriji, a najveći neispunjeni san
Neymara da Silva Santos Juniora je da brazilsku reprezentaciju dovede do osvajanja naslova svjetskih prvaka.
Neymar je rođen 05.02.1992.god., u gradu Mogi das Cruzes, na periferiji brazilskog megalopolisa Sao Paola.

Počeci


Fudbal je počeo trenirati u lokalnom klubu, za koji je branio, a igrati je počeo kad je trener primjetio njegov nevjerovatni talent za kontrolu lopte i driblanje protivnika. Prema fudbalu ga je usmjerio otac Neymar Sr., građevinski poduzetnik i bivši fudbaler koji je u najranijem uzrastu preuzeo brigu o karijeri svog sina, a i danas mu vodi financije.

Porodica


Najvažnije žene u Neymarovom životu su majka Nandine i sestra Rafaella, koliko mu znače govori podatak, da u svoje ugovore ugrađuje klauzule, da mu klub za koji igra mora osigurati slobodne dane, kako bi ih mogao posjetiti i s njima proslaviti rođendane…
Jedna slika prikazuje da Neymar ima sina po imenu Davi Lucc,sa kojim je
2016.god.proslavio zlatnu olimpijsku medalju.Majku svog sina, Carolinu Dantas, rođenog 2011.god. nije oženio, nego joj je nakon rođenja sina nastavio novčano pomagati.

Neženja


Njegov otac je procijenio da za imidž nije primjereno da bude u braku…
Neymar je osim Caroline imao još par kraćih i dužih veza…

Tetovaže


Neymar obožava tetovaže i ima ih više od 50 po tijelu, njima je ukrasio sve dijelove svog tijela, od vrata do potkoljenica, a mnoge tetovaže koje je izradio brazilski tatoo majstor Adao Rosa, posvećene su članovima porodice Neymara, sestri, majci, ocu i vjeri…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments