Bez bakšiša – evo koje su uvredljive navike u zemljama sveta

Davanje bakšiša, držanje ruke u džepu samo su neke od velikih uvreda u nekim od ovih zemalja sveta. Evo koje su uvredljive navike u nekim zemljama.

Smejanje otvorenih usta – u Japanu se ovakav smeh smatra nekulturnim, nešto slično kao kad neko jede otvorenih usta ili mljacka.

Akademskih 15 minuta kašnjenja – koji su za nas koliko-toliko prihvatljivi u nekim zemljama kao što je Nemačka, smatra se veoma bezobraznim, jer to znači da ne cenite tuđe vreme.

Jedna ruka u džepu – smatra se arogantnim potezom u Turskoj, kao i u Južnoj Koreji. Korišćenje leve ruke kada radite bilo šta – u Šri Lanki, Africi, Indiji i na bliskom Istoku nije se uvek koristio toalet-papir, već leva ruka. Za njih je kao šamar u lice kada vide da neko koristi levu ruku za rad.

Otvaranje poklona odmah – u Kini i Indiji cepanje ukrasnog papira pred darivaocem i otvaranje poklona pokazatelj je gramzivosti.

Pokazivanje tabana – u arapskim, muslimanskim, hindu i budističkim zemljama pokazivanje tabana smatra se nepoštovanjem drugog, jer se smatra da je to najprljaviji deo našeg tela pošto dodiruje zemlju, piše 24sedam.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments