Мерима Гајић

Након што је спасила један млади живот скочивши без размишљања у хладни и набујали Врбас, Мерима Гајић, храбра Бањалучанка, отворила је душу о свему што се дешавало у ноћи 13. маја…

Кћерке и ја смо се враћале из града и када смо кренуле прећи Градски мост кћерка ми каже: ,,Види мама, једна дјевојка сједи на стубу од моста”. Застала сам, погледала ка дјевојци која је скидала јакну, одбацила је на тротоар и потом се бацила у Врбас – прича Гајић.

У том тренутку дала је своју бебу Милицу старијој кћерки Анђели и рекла јој да се ништа не сјекира.

Без размишљања сам прескочила ограду, спустила се низ брдашце и кренула према ријеци. Ускочила сам у Врбас, а у глави ми је било само да извучем њу и себе јер је ријека била поприлично брза… и успјела сам.

Каже да није причала са дјевојком која је током извлачења била у полусвјесном стању, а након изласка на обалу без свијести.

Ништа не знам, ни ко је дјевојка, ни одакле је, ни ко су јој родитељи. Из полиције су рекли да ће ми јавити, али све што сам сазнала јесте да је дјевојка збринута и да ће бити у реду. Синоћ сам размишљала шта је све могло да се деси, остављам своје двоје дјеце, а треће спашавам. Срећом све је прошло како треба.