Donirao jetru majci

23-godišnji hrvatski fudbaler Robert Perić-Komšić, napadač Cibalije iz Vinkovaca koja se takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala, uradio je nešto što bi se malo ko usudio da uradi. Poslednjih meseci u centru pažnje nije bio zbog fudbala, iako mnogi smatraju da je veoma talentovan, već zbog doniranja jetre svojoj majci.

Nakon tri neuspešne transplatacije koje je imala njegova majka, Robert je odlučio da i sam bude donor kako bi joj produžio život. Oni su zajedno otputovali u Tursku gde je operacija i obavljena, a četiri meseca nakon toga fudbaler se vratio na teren.

“Nisam uopšte razmišljao o tome jer sam imao jasnu misiju, da mama bude dobro. Ostalo je bilo sporedno. Brat i otac zbog stanja jetre nisu mogli da doniraju organ, a mami je vreme isticalo. Trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana. Mama mora da uzima terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacija bila gotovo u celosti regenerisana. Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi verujem učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio”, pojasnio je mladi fudbaler.

Izvor fotografija: Robert Perić-Komšić/FB.
Fotografije uredio: @Oficijalnastranicazanimljivo/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments