Nikola Milošević

Prava drama odigrala se u Aranđelovcu, kada je u jednom naselju žena začula zapomaganje svog komšije.

Odmah je pozvala policiju, Hitnu pomoć, vatrogasce, ali i kolegu Nikolu Miloševića koji je u ovom gradu već poznat po svom herojstvu i spasavanju ugroženih. Ni ovaj put nije rekao ne, već se za pet minuta stvorio na licu mesta pre svih.

“Čovek živi sam u kući i bolestan je, bio je u dvorištu a kad je ušao unutra zaključao se, međutim pao je i nije mogao da se pomeri pošto je slabog zdravlja. Počeo je potom da doziva u pomoć”, kaže Nikola.

Kad je stigao na lice mesta, ispred kuće je bilo ljudi koji su se okupili, međutim kako su vrata bila metalna nisu mogli da ih otvore.

“Na prozorima su bile drvene roletne, znam da živi na prizemlju i da nije baš u zavidnoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji i nisam želeo da mu razbijam taj prozor. Popeo sam se nekako sa spoljne strane na gornji sprat koji nije dovršen i rukama razvalio daske koje su bile prikovane za prozor. Sišao sam dole pomogao čoveku, otključao vrata i sve se na kraju dobro završilo. Posle su stigli policija i Hitna pomoć”, kaže ovaj heroj koji je tom prilikom i povredio ruku.

Inače, Nikola je već poznat po jednom herojskom delu kada je velikom brzinom pritrčao detetu koje je samo prelazilo ulicu i nije videlo automobil koji mu dolazi u susret. Spasio ga je u poslednjem trenutku.

Potrebno nam je više ovakvih ljudi.

Izvor fotografija: RINA.
Fotografije uredio: @Oficijalnastranicazanimljivo/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments