Posadila 2 miliona stabala…

Majka posadila 2 miliona stabala kako bi ispunila poslednju želju svog sina

Autonomna regija Unutrašnja Mongolija, pre i posle sadnje
Pre nego što je poginuo, kineski student Jang rekao je svojoj majci da želi da se vrati kući sa studija iz Japana i posadi čitavu šumu. Bio je zabrinut ekološkim problemom svoje države i hteo je tu nešto da promeni.

Budući da su živeli u delu Kine u kome preovlađuje pustinja i koji nije dostupan automobilima, „Unutrašnja Mongolija“ delovala mu je kao idealno tlo za pošumljavanje i ostvarivanje svog sna.

Nažalost ubrzo je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Njegova majka Ji Jiefang dala je sebi zadatak da ispuni želju sina, pa je 20 godina neprekidno sadila drveće u pustinji u autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija.

Ona je kroz sadnju drveća želela da posadi seme nade za one koji su iskusili gubitak deteta. U cilju pošumljavanja prodala je kuću u Šangaju i još neke materijalne stvari, takođe joj je i polisa osiguranja njenog sina pomogla da kupi mnogo semenki i pribora za rad.

Rekla je da novac ne može da ponese sa sobom, ali da će drveće ipak ostati i zajedno sa mužem osnovala čitavu organizaciju koja ima cilj da što više ozeleni Kinu.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments