Nemanja Rikalović

Dobro pogledajte ovog momka.

Pripadnik lozničke vatrogasno-spasilačke jedinice Nemanja Rikalović izašao je u jedan od popularnijih lozničkih restorana ne sluteći da to neće biti običan izlazak. Sedeo je sa drugom kada je za susednim stolom počela neočekivana drama.

“Sedela su tri mladića i usred razgovora odjednom je jednom klonula glava i onesvestio se. Njegovi drugovi su se usplahirili, nisu znali šta se dešava, neko je vikao da onesvešćenog treba polivati vodom, dati mu šećera, što je bilo nemoguće jer dečko nije bio pri svesti. Odmah sam mu prišao, opipao puls, podigao mu glavu i držao je u odgovarajućem položaju. Držao sam ga za ruku da vidim da li se grči, da nije u pitanju epi napad, ali nije imao grčeve. Rekao sam da sam vatrogasac, da zovu Hitnu pomoć i precizirao kojom ulicom da dođu kako bi bili što bliži restoranu.

Odjednom je mladić otvorio oči i pogledao me iznenađeno. Pitao sam ga zna li kako se zove, koji je datum, zenice su mu bile dobre kao i puls i u tom trenutku je stigla i Hitna pomoć. Objasnio sam im šta je bilo i oni su ga odveli u bonicu gde mu je stanje stabilizovano.”

Za sve ovo ne bi se ni saznalo da majka mladića u nevolji nije narednog dana pozvala lozničku vatrogasnu jedinicu tražeći vatrogasca koji je pomogao njenom sinu. Tek tada su Rikalovićeve kolege saznale za njegov gest jer on o tome nije pričao.

Ovakvi ljudi zaslužuju da žive večno.
Kapa dole Njemanja!

Izvor fotografije: Nemanja Rikalović/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments