Kada smo snimali pesmu “Devojko mala”…

“Kada smo snimali pesmu “Devojko mala” bili smo klinci, pa nam je Jugoton dao termin od sedam ujutro u studiju u Zagrebu. Kada smo snimili matricu setili smo se da ne znamo tačan tekst pesme, koju u originalu peva Đuza Stojiljković…I onda sam u pola osam ujutro nazvao Đuzu, jer je moja baba bila najbolja drugarica sa njegovom taštom, probudio čoveka i zamolio ga da mi izrecituje stihove…. A on je, onako bunovan i sam pogrešio u stihovima, tako da je ostala falš verzija pesme.
Pesma Malena je nastala jednog leta na moru. Tog leta zajedno sa ostalim članovima Idola bio sam na moru u Dubrovniku. Pošto smo bili smešteni u nekoliko soba, u nekom momentu poneo sam gitaru i u drugoj sobi zatekao ekipu sa nekim devojkama kako sede, izmotavaju se… Odmah sa vrata spontano sam zapevao – „Jedina malena, volim te, sakam te, jedina, malena želima da fukam te…”, a oni su svi popadali sa stolica od smeha…
Da se to nije desilo, ja bih pesmicu verovatno zaboravio iste sekunde, ali pošto je fora uspela zapamtio sam.
Kada sam došao kući pao mi je na pamet refren „Bez tebe ne mogu da spavam, bez tebe više ja ne učim ko pre…”, koji sam napravio par godina pre toga u očajanju, jer sam zaista spremao neki ispit, a to mi je tad zvučalo tako smešno da me bila sramota da to ikome pustim. Međutim, posle se to fantastično uklopilo sa ovim prvim delom.”

Vlada Divljan (10.5.1958 — 5.3. 2015)

Foto: Goranka Matić

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments