NOVA KNJIGA RADENKA RAKOVIĆA: “Enigma u genima” pred čitaocima

Iz štampe je ovih dana izašla knjiga “Enigma u genima”, autora Radenka Rakovića, iz sela Torak, u izdanju enigmatskog kluba Nova zagonetka i izdavačkog preduzeća Alma iz Beograda.

Recenzent knjige je poznati enigmata iz Beograda, Miroslav Lazarević, a u svojoj knjizi Raković objavljuje mnogobrojne uspešne enigmatske radove različitih sadržaja i oblika.

Rođen u Tuzli, odrastao u Petrovu na Ozrenu u Republici Srpskoj, selu između Gračanice i Doboja, Radenko je diplomirao na  pravnom fakultetu u Sarajevu, a od pre dve godine živi u selu Torak u Banatu. 

Enigmata, sportski hroničar,  posebno Crvene zvezde čije sve sastave i u fudbalu i u košarci zna napamet, napisao je više  kratkih priča i novinarskih tekstova, a veliki je ljubitelj rok muzike i bivši košarkaš. 

Radenko Raković do sada je objavljivao u enigmatskim časopisima Kvot, Mis, Momis i Lavirint iz Doboja, kao i za Novosti Enigmu i brojne druge enigmatske.časopise. 

Sakupljač je televizijskih lapsusa i u kolekciji ima više od 12 hiljada lapsusa, a poznat je po sposobnosti brzog računanja i pripremi enigmatskih zadataka za razne kvizove.

Nosilac je  plaketa Radio genije i Pčelica u kvizu Radio Beograda 202, kao i srebrne plakete Enigmatskog saveza Srbije za 25 godina rada u enigmatici.

Izvor: novosti.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments