Kraj Reala koji smo poznavali, Mijatović objasnio, ovo će biti najveće promene?

EPA-EFE/JuanJo Martin

Izvor: https://sportske.net/ AUTOR: BORIS JOVANOVIĆ

U Madridu su razočarani, ali i svesni razlike u kvalitetu između timova. Čelsi je rasturio Real u 180 minuta, nada je postojala u Londonu, ali je brzo ugašena. 

Peđa Mijatović kaže da je to kraj jednog perioda.

“Ovo je kraj jedne generacije, nema se šta reći, nije neuspeh igrati polufinale, ali je Real delovao nedoraslo. Zidan je otežao posao nekim izborima, a i prelazni rok je odrađen loše”, kritikuje legendarni Crnogorac.

Nije izgovorio, ali veruje se da misli što i svi u Madridu, da je Azar potpuni promašaj i da je u pitanju bačen novac. Njegov smeh posle meča je razbesneo sve u klubu i oko njega.

Mijatović smatra da je i prošle godine Zidan puno grešio.

“Titula je pokrila sve, ali u Ligi šampiona je takođe bio nedorastao u nekim utakmicama. I u Londonu je pogrešio sa taktikom, sa ovim igračima, Real teško može da igra sa trojicom u odbrani, a već se posle 10 minuta videlo da Vinisijus na poziciji koja nije njegova ne može ništa. Zidan to nije popravio, i to je bio uvod u poraz”, dodaje Peđa koji je bio i direktor Reala kada su sredinom prošle decenije osvojili dve titule, a kao igrač doneo je titulu prvaka Evrope Los Blankosima posle tri decenije posta.

Analitičari se slažu da Real nema baš mnogo razloga da veruje da će odbraniti titulu ako bude ovako igrao, iako je u najboljoj poziciji za vikend pošto Barsa i Atletiko igraju između sebe.

Mnogi smatraju da je vreme za radikalne promene, ne samo trenera, već da treba da odu Ramos kome nedostaju utakmice, ali ni da Mendi nije pokazao ništa, da kada fizički nije spreman deluje nemoćno. Stiže Alaba, “Marka” tvrdi da treba biti nemilosrdan, osim kapitena, klub bi trebalo da napuste, Načo, Odriozola, Modrić, Marselo, da treba podmladiti ekipu. 

Zidan je izbegao da odgovori hoće li biti na klupi naredne sezone iako ima ugovor, pojavljuje se priča da bi Perez mogao da se okrene Alegriju koji ima ponudu Juventusa. U slučaju da stigne na klupu Madriđana, novinari automatske premeštaju Zidana u Torino, ali za sada tih pregovora nema, plus Francuz je preskup u ovom trenutku za bivši klub.

Videćemo šta će se dalje dešavati, tek izgleda da Real, pogotovo ako ne odbrane titulu čeka leto velikih promena.